Idag testade jag att själv försöka mig på ett recept med quronfilér och det blev helt ljuvligt!

Ingredienser:
- 6 Quorn-filéer.
- 2 msk vegetabilisk olja.
- 1 gul lök, mycket fintärnad.
- 2 vitlöksklyftor, mosade.
- 450 ml mjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning.
- 1 msk dijonsenap.
- 75 g konserverat majs.
- 75 g frysta ärtor.
- 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken.
Tillagning:
- Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter.
- Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen, majsen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
- Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter, koka även upp riset
- Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i riset och avnjut!
1