Parislis

Banankaka i långpanna
Idag insåg jag att bananerna vi råkat köpa alldeles för gröna aldrig riktigt mognade utan var nu istället påväg att bli för dåliga. Så vad kunde inte vara bättre än att slänga ihop en riktigt god banankaka. Bjöd på den till svärmor och hennes dotterson. Han hade aldrig ätit denna kaka så han var glad över att den var god! Alla jag bjöd den till gillade den. Yay!~
 
 Ingredienser
3
ägg
3,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma, stött
3 bananer, medelstora
0,5 citron, saften
Glasyr: 
200 g philadelphia ost
25 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
0,5 citron, finrivet skal och saft
0,5 apelsin, finrivet skal
  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.
  2. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
  3. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker.
    Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Graniera med finrivet apelsin skal.