Parislis

GYMNASIEMYTOLOGIN
Detta inlägg är i samarbete med Skolverket.
I detta inlägg kommer jag skriva om de olika mytern, fördomarna och missförstånden runt YRKESgymnasier. 
 
Jag valde att gå gymnasiet år 2013 och kom i samma veva in på just en yrkesutbildning. Jag studerade ett 3 årigt program på "Barn och Fritid"s utbildningen med inriktning pedagog. Klickar ni på bilden under så kommer ni till deras hemsida där ni kan trycka er in och läsa om de olika programen. Hade jag vetat om att denna sida fanns när jag skulle välja så kan det mycket väl har blivit någon annan linje, även fast jag inte ångrar den. 
Några myter som finns kring gymnasievalet är att valet är avgörande för framtiden... men så är det självklart inte. All kunskap man lär sig är viktigt, t.ex inför olika jobb eller om du väljer att vidare utbilda dig eller byta yrkesval helt. Man kan alltid bygga vidare, byta och ta in olika kurser som t.ex ger grundläggande behörighet till högskolan.
 
Valfriheten för olika jobb är minst lika stort med ett yrkesprogram som med ett högskoleförberedande program. 
 
Och du kan VISST få högskolebehörighet på ett yrkesprogram! 
 
Det finns så många nyttiga flikar på denna sida som jag verkligen rekomenderar er att läsa. Vet att det kan vara mycket, men det är viktigt. Jag ångrar verkligen inte att jag gick gymnasiet även fast jag inte trivdes med de i klassen. Men så länge man har en gymnasieutbildning och typ ett körkort så öppnar sig dörrarna lite extra. 

GymnasieInfo.se
KIKA IN!